top of page

2- daagse workshop (Naked) Raku in Doetinchem 

Zaterdag 2 en zaterdag 16 november 2024

Raku is een eeuwenoude Japanse stooktechniek. Haar wortels liggen in de theeceremonie (raku theekom). Door een snel afkoelingsproces vanuit de oven (1000°C) via de buitenlucht naar een zaagseloven ontstaat het typische raku craquelé.

 

Naked raku is een variant op het raku stoken. De huid van de klei wordt gepolijst en tussen de huid en het glazuur komt een “fout” tussenlaagje. Dit zorgt ervoor dat de glazuur na de stook van het object springt en alleen de afdruk van het stookproces behouden blijft.

 

De workshop bestaat uit 2 dagen: telkens van 10.00 – 16.30 uur.
Op de 1e dag gaan we aan de slag en bouwen we 1 of 2 werkstukken op en maken verschillende proefplaatjes. Ook is het mogelijk om een leerhard object van thuis mee te brengen (maar hoeft niet). De objecten voor de naked raku stook worden gepolijst en afgewerkt met terra sigillata.
De 2e dag is het werk biscuit gestookt en na uitleg over diverse uitsparing- en decoratietechnieken kan er worden geglazuurd en worden de werkstukken raku gestookt.
De cursus is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde cursisten.

 

De prijs: 180 euro . Dit is inclusief klei, (2 à 4 werkstukken) glazuur, stoken, koffie/thee. De lunch wordt zelf meegebracht en het is leuk dit te delen.

U kunt eventueel zelf een groepje samenstellen en in overleg een datum vastleggen.

U kunt zich aanmelden via het contactformulier of stuur een mailtje naar dekleinood@hotmail.com 

 

 

 

bottom of page